Maaskant Shipyards ontvangt ISO 9001:2008-certificering

18 dec 2014

Maaskant Shipyards in Stellendam, onderdeel van Damen Shipyards Group, heeft van Bureau Veritas een certificering ontvangen omdat het kwaliteitsmanagementsysteem van de werf aan de internationaal erkende normen voldoet.

  • Op 17 oktober 2014 ontving Maaskant een certificaat van goedkeuring van Bureau Veritas voor de managementnormen van ISO 9001:2008. Het behalen van de ISO 9001:2008-certificering is een blijk van erkenning voor de inzet en toewijding van het personeel en management van de werf.

    Voor de toetsing en certificering van het kwaliteitszorgsysteem heeft Bureau Veritas vier dagen doorgebracht op de werf van Maaskant, en volgens directeur Frits van Dongen was de feedback uitstekend. Hij onderstreept dat de methoden die Maaskant aan de hand van dit kwaliteitssysteem heeft ontwikkeld, zullen helpen om de productiviteit en efficiency te verhogen, waardoor de concurrentiepositie nog verder zal verbeteren.

    “Met deze certificering verwachten wij nog betere systemen te kunnen ontwikkelen, in die zin dat we de efficiency kunnen verbeteren van alle processen die nodig zijn om topschepen te leveren volgens de wensen en verwachtingen van de klant”, aldus Van Dongen. “Wij denken dat dit extra voorspelbaarheid en zekerheid zal opleveren voor onze klanten en leveranciers.”