Eerste Twin Axe FCS 2610 in de vloot van Rederij Groen wordt Merel-G gedoopt

28 jul 2015

Damen Maaskant Shipyards Stellendam werkt al tien jaar samen met het familiebedrijf Rederij Groen. Damen Maaskant heeft niet alleen seismische hulpvaartuigen voor Groen gebouwd, maar ook het merendeel van de reparaties voor deze rederij uitgevoerd. Op 17 juli jl. troffen beide partijen elkaar weer bij de doop van de nieuwe Fast Crew Supplier 2610 van Damen, de eerste Twin Axe die is aangepast met olie- en gasstandbyfaciliteiten.

  • Het schip krijgt de naam van de 10-jarige kleindochter van de directeur van Rederij Groen: Merel-G. De officiĆ«le oplevering vindt plaats op 24 juli, waarna het schip op structurele charterbasis zal worden ingezet door E&P-contractor Wintershall in het Nederlandse en Deense gedeelte van de Noordzee. Dankzij de combinatie van uitstekende zeegangeigenschappen en de positie van de stuurhut is deze Twin Axe FCS zeer goed toegerust voor zijn werk. Het is de eerste Twin Axe FCS die niet in de offshore-windsector aan de slag zal gaan maar in de olie- en gasindustrie.